Ethereal Kingdoms inviterer til en one-of-a-kind theatrical symphonic metal oplevelse, der eksperimenterer med metalkoncertens format i samspil med teaterelementer, spøgelseshistorier, overjordiske stemmer og digitale kulisser.

Som optakt til udgivelsen af bandets debutalbum i foråret 2019, vil der til dette show være eksklusiv forpremiere på nogle af de 10 sange fra albummet. Albummet er en samling af spøgelseshistorier og de udvalgte fortællinger handler om uforløste, uacceptable følelser og historier. De bliver repræsenteret som spøgelser, der vender tilbage for at gøre regnskabet op.

Med special effects, aktører, kor og et unikt sceneshow, bliver historierne bragt til live på Royal Metal Fest til Ethereal Kingdoms’ show på Radar den 6. April.

Det musikalske univers karakteriseres af vokalist Sofia Schmidts ekspressive stemme og chokerende skift mellem smukke høje toner og flænsende skrig og growls. Massive guitarer, elegante trommer, intense korstykker, klassiske solister og nordiske folkeinstrumenter skaber Ethereal Kingdoms’ moderne og udfordrende take på symfonisk metal.

Nøje udvalgte aktører
Korsangere fra det internationalt anerkendte Roskilde Domkirkes Herrekor indgår i tæt samspil med bandet og kombinerer en overjordisk lyd med den intense metalsound.

Aktører fra det københavnske musical- og teatermiljø legemliggør spøgelserne via bevægelse og custom-made kostumer og special effects.
Illustrator Anna Holm Sørensen skaber sammen med lysmand Martin Rasmussen (Copenhell, Møl, Hatesphere, m.fl.) en digital kulisse til fortællingerne ved en kombination af animerede videobackdrops og et intenst og udtryksfuldt lysshow.

Den københavnske kvartet har, til trods for kun at have været i gang i lidt over et år, allerede spillet og/eller anoncereret koncerter i selskab med prominente navne såsom Finntroll, Wintersun, Forever Still og Candlemass.

Ethereal Kingdoms har lagt vejen forbi SPOT Festival, Wacken Metal Battle Danmark finalen samt har fundet vej til både Sort Søndag og Den Tunge Time.

Ethereal Kingdoms underskrev i september 2018 pladekontrakt med Mighty Music, bare 9 måneder efter deres debutkoncert. Debutalbummet er ude på vinyl, cd og digitalt i foråret 2019.


Royal Metal Fest har tildelt Ethereal Kingdoms midler fra vores produktionspulje for bands med vilde idéer og store ambitioner, til denne koncert. Festivalens arbejde med anderledes koncertoplevelser er støttet af Dansk Musikerforbund og Dansk Artistforbund.


Ethereal Kingdoms spiller LØRDAG d. 6/4 på Royal Metal Fest 2019!

⬛ BILLET ➡️ bit.ly/RMF19billet

⬛ EVENT ➡️ facebook.com/events/156258065214054/

⬛ SPOTIFY ➡️ bit.ly/RMF19playlist


Læs også:

Interview: URKRAFT

Interview: IMPALERS


Foto: Skøtt Photography

One Reply to “Spøgelser og specialeffects i vente: Ambitiøs koncert fra danske Ethereal Kingdoms på Royal Metal Fest”

Comments are closed.