Møl (DK)
Af: Pernille Randrup
Der er noget i gære til om tre uger. Men det er en hemmelighed, hvad det er, der så ligger der og gærer…
”Jaaaa, altså – jeg kan jo ikke sige alt for meget,” lægger frontmand og forsanger Kim Song Sternkopf fra lokale MØL ud. ”Men det bliver noget med, at vi inviterer publikum lidt mere ind i scenerummet end normalt.”
Den upralende facon dækker over helt særlige planer for det visuelle udtryk ved koncerten på Royal Metal Fest, som heavyshoegazerne indtager fredag den 6. april på Atlas.
”Vores lystekniker skal i hvert fald lave en masse ekstra,” spæder vokalisten til, og fortæller, at han og resten af musikerne godt kan lide udfordringerne ved en atypisk koncertopsætning. Det var også årsagen til, at han selv samt guitarister Nicolai Busse Hansen og Frederik Lippert, Holger Rumph-Frost på bas og trommeslager Ken Lund Klejs opstillede i øvelokaleformation på scenen ved afslutningskoncerten for kulturhovedstadsåret på Radar i december: ”Det er spændende at spille på en anderledes måde og det giver publikum en masse versatilitet, når forskellige bands udnytter den samme scene på alsidige måder.”
Selvom bandet øver få kilometer væk fra Royal Metal Fests domicil på Voxhall og Atlas, er MØL alt andet end bare et tilfældigt supplement til programmet. Bandet er udvalgt specielt med henblik på at udvikle en visuelt og scenografimæssigt unik koncert, kun til Royal Metal Fest.
Timingen kunne heller ikke være bedre: Allerede weekenden efter festivalen – fredag den 13. april – udkommer deres debutalbum Jord via det britiske Holy Roar Records, der i maj sender dem på tour rundt i England; Og der spås en stor fremtid for de fem stærke metalekspandører og kommende -eksportører, både i artikler i UK-magasinerne Metal Hammer og Kerrang! samt i anmeldelser på større og mindre blogsider.
”Der er lagt godt i kakkelovnen til at nå ud over landets grænser,” mener Kim Song Sternkopf. Royal Metal Fest er derfor på alle måder stolte af at kunne præsentere MØL – på scenemæssigt ganske særlig vis – inden udlandet for alvor kalder.
—–
Lyt til førstesinglen ‘Penumbra’ fra det nye album på Spotify eller Bandcamp.
MØL spiller til Royal Metal Fest 2018 fredag d. 6. april.