Den konkursramte forening Metal Royale indgår et samarbejde med Royal Beer-initiativet TAK ROCK, så metalånden kan leve videre i Aarhus i 2023 – og mange år frem.

Den frivilligbaserede non-profit forening, der ellers har arbejdet for at fremme fokus på hård rock- og metalmusik i Aarhus siden 2008, måtte melde konkursen ud via Facebook i juli måned på baggrund af flere års corona-efterslæb kombineret med et udfordrende generationsskifte i bestyrelsen. Men nu vender både foreningen og ikke mindst den årlige festival Royal Metal Fest lykkeligvis tilbage til Aarhus d. 1. og 2. september 2023.

Royal Metal Fest 2023 vil markere et 15-års jubilæum for festivalen, der blev afholdt for første gang i 2008 og dermed har været startskuddet for mange lokale metalbands – heriblandt den aarhusianske metalkvartet MØL:  

»Royal Metal er født ud af passion og drømmen om at bringe kulturbyen Aarhus tættere på den musik, du som metalfan ofte må til udlandet eller København for at opleve. De mange års interessante og favnende line-ups har gjort det til en stolthed både som koncertgænger, bysbarn og som musikalsk udøver at deltage i Royal Metal Fest i de snart 10 år, jeg har været med. Både som frivillig og som artist«.

»Metalmiljøet i Aarhus er en stærk og standhaftig størrelse. Der skal meget til at kvæle den ild mange af os rejser mange mil for at opleve live, in-your-face med den distortion og kant, som kun en festival kan lægge for dagen. Men den kulsorte fakkel af stolthed kan slukkes, hvis den ikke bæres videre i vores lokalmiljø«. 

Som en del af Royal Metal Fest 2023 vil der for første gang blive etableret en åben festivalplads med offentlig adgang til festivalen, der desuden kommer til at foregå i Aarhus Festuge.  

»Vi vil gerne invitere endnu mere af lokalsamfundet indenfor ved at gøre det muligt at tage sine venner med. Alle har mulighed for at droppe ind, drikke et par øl, og overveje, om man måske skulle ind og se et par koncerter alligevel«.
– Christian Jakobsen, formand og talsperson, Foreningen Royal Metal.

Som noget nyt afholder Royal Metal også en mini-festival i foråret. Yderligere information om billetsalg til begge festivaler, line-up, billetsalg mv. annonceres i begyndelsen af 2023.

»EN FORRETNINGSMÆSSIG GENISTREG«

For at genoplive foreningen har Royal Metal nu indgået et samarbejde med Royal Beer, der gennem musikinitiativet TAK ROCK støtter foreningen som hovedsponsor og partner i hele 2023. Udover en økonomisk håndsrækning vil Royal Beer også løbende bidrage med sparring og støtte til foreningens planlægning og afvikling af arrangementer.

Formand og talsperson for Royal Metal, Christian Jakobsen, ser samarbejdet som en oplagt mulighed og frisk start for foreningen:

»Med samarbejdet med Royal Beer udspringer der et hav af muligheder for Royal Metal. Vi får langt flere handle- og samarbejdsmuligheder, som på sigt skal være med til at realisere vores mange tanker og idéer, samt styrke metalmiljøets eksistens i Aarhus. Det er en forretningsmæssig genistreg for både Royal Metal og Royal Beer. For os vil det også betyde, at vi kan puste liv i det bål som brændte ud tidligere på året, samtidig med at en festival, som har eksisteret siden 2008, pludselig får nyt liv«.
– Christian Jakobsen, formand og talsperson, Foreningen Royal Metal.

Senior Brand Manager for Royal Beers TAK ROCK-initiativ Christian Lund-Martorell er ligeledes begejstret for samarbejdet, som skal understøtte den frivillige forening i det videre arbejde:

»Det har været et hårdt år for danske musikfestivaler og -foreninger, der blandt andet har kæmpet en brav kamp med store levn efter corona. Derfor er vi hos TAK ROCK meget begejstrede for at kunne hjælpe en forening, der har betydet så meget for rock- og metalmiljøet både i Aarhus og resten af Danmark med ikke bare at overleve, men også udvikle sig og forhåbentligt trives i mange år fremover«.

»Det er vigtigt for os, at vi ikke ”køber” foreningen, men udelukkende sikrer, at den kan bestå, og dens arv føres videre. TAK ROCK ved, hvor stor betydning de frivillige ildsjæle og foreninger har for det danske musik- og livemiljø, og vi er glade for at kunne støtte dem med dette samarbejde«.
–  Christian Lund-Martorell, Senior Brand Manager for Royal Beers TAK ROCK-initiativ

KONTAKT FOR YDERLIGERE INFORMATION:

Royal Metal:
Christian Jakobsen, Formand og talsperson
info@metalroyale.dk / 23 86 03 17

Royal Unibrew:
Christian Lund-Martorell, Senior Brand Manager, Royal Beer
Christian.lund-martorell@royalunibrew.com / 26 78 21 26

FAKTA:

Foreningen Royal Metal / Royal Metal Fest:

Foreningen Royal Metal er udelukkende baseret på en ukuelig frivillig arbejdsindsats og stor kærlighed til metalmusikken. Foreningens formål er at fremme fokus på hård rock og metalmusik i Aarhus gennem en række events og koncerter i byen med den årlige Royal Metal Fest som flagskib siden 2008.

Royal Metal afholder en minifestival i foråret, mens Royal Music Fest 2023 afholdes d. 1. og 2. september. Nærmere information om line-up, billetsalg mv. annonceres i begyndelsen af 2023.

TAK ROCK:

Som Royal Unibrews musikstøtteinitiativ skruer TAK ROCK op for den danske rock. TAK ROCK kæmper både for rocken og for alle de passionerede ildsjæle og frivillige, der står bag den. Med de seneste års tiltag som ’De aflyste navne’ og ’Til kamp for rocken’ har TAK ROCK sat fokus på særligt rockens vækstlag under både nedlukninger og genåbning.