Som nedfrosne jætter, der bryder ud af deres årelange dvale, rejser den melodiske metals giganter MERCENARY sig atter fra den nordjyske muld. Bandet afbryder deres årelange slummer og vender tilbage med deres hårdtslående metalhymner og særegne form for nordisk melankoli og melodi.

Mercenary har siden de debuterede internationalt med pladen “Everblack” i 2002 turneret Europa tyndt med supportturnéer for bands som Megadeth, Dark Tranquility og Nevermore samt optrådt på en lang række festivaler som Wacken Open Air, Roskilde Festival og Progpower USA, og bandet har gennem deres energiske og velspillede livefremførelser af deres let genkendelige genreblanding af melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse tilkæmpet sig et globalt og loyalt følge.

Siden bandet udgav deres syvende plade “Through Our Darkest Days” i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt med blandt andet en turné som hovednavn rundt på Europas klubscener og en række koncerter som hovednavn i Japan, hvorefter bandet har afsondret sig i Nordjyllands mørkeste afkrog for at destillere det danske efterårs særlige melankoli og kombineret det med et vredt og tungt udtryk, som vil være at finde på det kommende album, der vil blive indspillet i 2020.

Til Royal Metal Fest 2020 præsenterer bandet både et opdateret lineup med ny trommeslager og en lang række klassiske metalkompostioner, samt eksklusiv smagsprøve på nyt materiale fra det kommende album.