Fleshgod Apocalypse (IT)

Nævner man italiensk ekstremmetal, så kommer man næppe udenom Fleshgod Apocalypse! Denne sekstet har alt hvad hurtig dødsmetal skal have, og mere til. Der er klemt instrumenter ind i lydbilledet, som ellers ikke bliver brugt meget indenfor genren. Hvilket nok skyldes den store inspiration fra Haydn, Mozart og Beethoven. Fleshgod Apocalypse har siden 2007 udgivet fire fuldlængdealbums og en demo, som alle bygger videre på forgængeren. Både musikalsk og lyrisk. Det bliver under alle omstændigheder underholdende at opleve dette dødsorkester folde sig ud!

 

Solbrud (DK)

I den mørkeste københavnske undergrund finder man Solbrud. Atmosfæren er ikke til at tage fejl af. Det her er dystert. Meget dystert. Men lytter man efter i det helvede af en lydmur der rammer en, så finder man nogle af de smukkeste melodier. Et af kendetegnene ved Solbrud er de lange numre, som spænder fra 7 til 15 minutter, hvor man virkelig kan synke ned i sig selv, og rode med sit inderste jegs grimme og smukke sider!

 

Monument of Misantrophy (AT)

Østrigske Monument of Misantrophy spiller dødsmetal, som det er skabt til at blive spillet. Der er fart over feltet, der er had fra første anslag, og der er absolut ingen tiltro den menneskelige race! Ligesom et tidligere offentliggjort band, så har de også fået den tidligere Necrophagist trommeslager Romain Goulon folden. Musikalsk lader de sig inspirere af de mange dødsmetalbands før dem, og forsøger at holde en old school tilgang til musikken.

 

Fiercer (DK)

Vi får igen i år besøg af danske Fiercer, som vil lukke fredagen med en metallisk hitparade, hvor alt fra Mayhem og Marduk til Iron Maiden og Candlemass kan komme på setlisten. Ingen ved hvad der vil ske, og ingen kan huske noget bagefter. Heller ikke bandet selv!