Det danske progressive metal-band DEADNATE er af en sjælden slags, for hvem kompromisløshed og ærlighed er nøglebegreber i såvel musik som i tilgangen til det at være et band. På deres debutalbum ‘The North Sea’ der udkommer 25. marts, undersøger den virtuose kvartet menneskets relation indbyrdes og til naturen i en sangskrivning fyldt med følelse, fantasi og fremsynethed.

For de fire medlemmer i DEADNATE er musikken, og alt hvad den indebærer, det centrale i livet og i deres interne relation, og det var også musikken, der først førte de fire sammen på musikskolen i hjembyen Fredericia. Thrash metallen og forbilleder som Metallica og Gojira udgjorde dengang genre-horisonten, men da bandet begyndte at skrive koncentreret til den første udgivelse som DEADNATE, opstod ønsket om at spille en mere progressiv musik – en musik med flere facetter, følelser og ikke mindst ærlighed og kompromisløshed, der kunne kommunikere bandets umiddelbare emotionelle intention. I forlængelse heraf valgte de fire en old school tilgang, hvor de skriver som et band uden en computer og på organisk vis lader musikken føre dem hen, hvor den vil, i en kontinuerligt foranderlig musikalsk proces.

DEADNATE er efterhånden et erfarent og stærkt navn på den danske live-scene, de har siden deres anmelderroste EP-udgivelse i 2018 spillet en række koncerter med bl.a. Baest, Bersærk, Møl og Eyehategod De er netop landet fra en længere Danmarks tour sammen med LIVLØS, og rammer Royal Metal Fest med fuld styrke og en masse ny musik.