Når RMF 2019 løber af stablen, bliver det med en velforberedt reunion: Dødsthrasherne i Urkraft er tilbage!

Ord: Pernille Randrup

“Jeg har vasket merch de sidste 24 timer,” lyder det med et forpustet grin fra Thomas Strømvig, forsanger i Urkraft. “Det har sådan set ligget på mit loft siden sidste tour – for ti år siden.”

Bandets velspillede melodiske dødsmetal vakte masser af opmærksomhed i begyndelsen af årtusindet, og fik stor anerkendelse – indtil de i 2008 valgte at stoppe med at spille sammen, for at hellige sig andre projekter.

“Det var egentlig aldrig meningen, vi skulle starte noget op igen sammen,” konstaterer Thomas Strømvig.

Hilsner fra Etiopien Men for et par år siden blev vokalisten kontaktet. Fra Etiopien.  

“Thomas Birk, vores guitarist, arbejdede i Afrika, og i fritiden lavede han en masse lækre riffs. Og på et tidspunkt begyndte han at sende dem til os andre, sammen med en uforpligtende invitation til at mødes til at jamme lidt. Han savnede bare at spille.”

På et besøg hjemme i Danmark, viste det sig dog hurtigt, at der var potentiale til at udvikle Birks riffs til noget urkraftsk. Spørgsmålet var hvordan.

Gang i produktionen

Løsningen var nu ikke så svær at finde. For selvom de gamle bandmedlemmer ikke kunne stikke hovederne sammen på fast basis, behøvede de ikke vente med at færdiggøre de nye numre:   

Thomas Støvring havde på det tidspunkt adgang til et studie, hvor han lagde vokal på det mere eller mindre færdige materiale fra Etiopien. Efterhånden rykkede han ind til Urkrafts tidligere producer, Tue Madsen, i Antfarm Studios i Åbyhøj, for at finpudse lyden.

“Samtidig fik Mikael Skou lagt trommer på, og der er ikke keyboard med længere. Pludselig er vi nået op på omkring 30 nye numre,” melder Thomas Støvring.

Så er det øvetid

Til trods for, at Thomas Birk er vendt permanent hjem fra Afrika, bor bandmedlemmerne, der stammer fra Ribe og Svendborg, stadig langt fra hinanden.

“De andre bor i København, så jeg tager derover for at øve indtil det hedder april. Alting er egentlig klart, vi skal bare have detaljerne på plads,” vurderer Thomas Strømvig.

En af detaljerne er et nyt bandmedlem.  

“Vi har fået guitarist Mads Bertram Gath fra The Petulant med. Vi har kun mødt ham én gang, da vi skulle filme en musikvideo, men han er jo erfaren og enormt god til at falde ind.”

Mads Bertram Gath vikarierer blandt andet ind imellem på bas for Onkel Kusse Jensen i Crocell. Nyt og gammelt De nye sange er anderledes end det, Urkraft tidligere har lavet.

“Før har det været meget vildt, voldsomt, surt og bittert. Det er det nye ikke. På en måde er det langsommere, men også kraftfuldt. Det er slowmotion for fuld hammer,” fortæller Urkrafts frontmand – der dog lover, at der også bliver spillet gammelt materiale til genforeningskoncerten på Royal Metal Fest 2019.

“Det bliver et hårdtslående sæt. Vi kommer med en blanding af nye sange og – nogle af klassikerne. Det er de jo nu, de numre vi lavede dengang. De er 15 år gamle! Og vi glæder os frygteligt meget til at spille på Royal Metal Fest. Vi er meget tilfredse med, at det bliver her, vi kickstarter igen; Det er så fedt et sted at spille,” lyder det begejstret fra Thomas Støvring.

Som i øvrigt lover, at den nyvaskede merch fra loftet sælges billigt… ◼️


URKRAFT spiller lørdag d. 6. april på Royal Metal Fest 2019.

EVENT ➡️ facebook.com/events/156258065214054
BILLET ➡️ bit.ly/RMF19billet
SPOTIFY ➡️ bit.ly/RMF19playlist


Læs også:

Interview: Impalers
Interview: Faanefjell
Special show: Ethereal Kingdoms